امور ورزش

مجموعۀ ورزشی گمل هلرآپ

“بی آی جی” یک فضای چند عملکردی بزرگ که می توان برای ورزش ها، جشن های فارغ التحصیلی و رویدادهای اجتماعی به کار رود را تصور کرد.

اختصاصی معماری نیوز: سالن جدید شامل یک فضای فرورفته ۱۱۰۰ متر مربعی واقع شده در ۵ متری زیرزمین در مرکز حیاط مدرسه که هوای مطلوب درون فضا، تأثیر محیطی کم و کیفیت معماری بالا را تضمین می کند، می باشد.

این سالن که از دیوارهای بتنی مایل شکل گرفته، از سقفی با طاقهای ملایم از جنس چوب که توسط یک سری تیرهای الواری منحنی به صورتی منحصر به فرد شکل گرفته، پوشیده شده است.

این سقف در حالی که دو عملکرد را به عنوان پوسته داخلی و خارجی بر عهده دارد الحاقی خوشامدگویانه به دانشگاه موجود متشکل از ساختمان های  آجری زرد رنگ می باشد. حیاط تپه مانند مکانی غیر رسمی برای ملاقات خلق می کند که می تواند میزبان بسیاری فعالیتها از کار گروهی تا تجمعات بزرگ تر باشد.


سطح عرشه مانند چوبی خارجی متشکل از چوب بلوط و نیمکت های استیل پوشش داده شده با لعاب سفید نیز توسط بی آی جی طراحی شده است.

تنها منبع نوری در شب این نیمکت ها می باشند و بی آی جی صندلی هایی طراحی کرده که توسط نورهای مجهز به LED  در زیر، کل حیاط را روشن می کنند.

لبه سقف به عنوان یک نیمکت اجتماعی طولانی طراحی شده است. طراحی شبکه بندی شده آن از نفوذ نور روز به زیر آن اطمینان حاصل می نماید. پانلهای خورشیدی به صورتی استراتژیک در اطراف ساختمان های موجود قرار گرفته تا گرما را برای این سالن فراهم آورد.

بی جارکه اینگلز در این باره میگوید: به جای قرار دادن سالن در بیرون از مدرسه و زندگی اجتماعی را بیشتر گستردن، ما یک نقطه مرکزی جدید خلق کرده و میان ساختمان های موجود مدرسه ارتباط برقرار کردیم.


سقف سالن تپه ای کوچک را شکل می دهد که به عنوان قطعه ای غول پیکر از مبلمان غیر رسمی که زندگی دانشجویان را حمایت کرده و سرگرم می کند، به کار می رود. ایده معماری اصلی از قوانین هندبال پدیدار شده به مانند سقف منحنی ملایمی است که فرم خود را از معادله ریاضی مسیر توپ پرتاپ شده گرفته است؛ فرم تابع عملکرد.

با الهام از سخنان معلم ریاضی قدیمی ام، ما فرمولهای ریاضی را برای یک قوس که مسیر حرکت توپ را نشان می دهد، به کار بردیم تا هندسه سقف را شکل دهیم.

در حین ساخت سالن ورزشی، بی آی جی در فاز دوم طراحی ساختمان دیگری در دانشگاه به کار گماشته شد؛ ساختمانی که در مجاورت سالن چند منظوره قرار می گیرد.


فاز بعدی، حیاط دانشگاه و سالن را با زمین های ورزشی و محوطه های پارکینگ که در قسمت غربی مدرسه قرار گرفته، مرتبط خواهد ساخت.

با زمین بزرگ به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع (۱۵۰۰ فوت مربع)، ساختمان آتی متشکل از دو سطح ساختمان های آموزشی و کلاسهای هنری و فعالیت های فرهنگی هنری، موسیقی، نمایشی و مشاورۀ تحصیلی می باشد.

این طرح، کلاسها را در کنار نما قرار داده تا نور طبیعی و دیدهای بیرونی فراوان را تضمین کند در حالی که عملکردهای ثانویه همگی در قسمت عقب و تا حدی در طبقه زیرزمین قرار داده شده اند.

این ساختمان توسط سیستم تیر و ستون حائل و دیوارهای بتنی تثبیت شده ساخته خواهد شد.مجموعه ای انتخابی از مصالح در جستجوی خلق یک وحدت بصری جدید برای مدرسه می باشد در حالی که نشانه های خود را از ورودی سالن ورزشی با استفاده از ترکیب نماهای شیشه ای، بام سبز شیب دار یک طرفه و مسرعای پیادۀ بتنی می گیرد. فاز بعدی در تابستان ۲۰۱۴ تکمیل خواهد شد.

معماران : بی آی جی
مکان سایت : هلرآپ، دانمارک
مدیر طراح : بی جارکه اینگز
همکاران مسئول : فین نورجر
مدیر پروژه : اله شرودر و اله الجر
معمار پروژه : فردریک لینگ
تیم پروژه : ناریسارا لاداوال شرودر، هنریک پولسن، دنیس راس ماسن، جپ اکلون، رون هانسن ریکاردو ماریانو، کریستین آلوارگومز، زولی، جاکوب لنگ، توماس جول جنسن.
مساحت : ۱۱۰۰ مترمربع
سال ساخت : ۲۰۱۳
عکاس : جنز لیندل
پیمانکار : سی جی جنسن/کلاوس نیلسن،دیون مانکس گارد
مهندسین : ای کی جی/فلمینگ
مشاور و کارفرما : اندرس رینگ پترسن
کارفرما : مجموعه ورزشی گمل هلرآپ









منبع: سایت خبری معماری نیوز – ترجمه: نوید کدخدا قمصری

مطلب قبلی

تپه عرفانی در اروگوئه

مطلب بعدی

آبگرمکن خورشیدی

ar.basirian

ar.basirian

بدون دیدگاه

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *